About ovisinnovation

This author has not yet filled in any details.
So far ovisinnovation has created 14 blog entries.
22 12, 2020

Programi Connect Albania, një mekanizëm ri për të investuar në Shqipëri

2020-12-22T01:19:46+01:00December 22nd, 2020|Categories: Innovation Hub News|

OM në Shqipëri ka prezantuar Connect Albania, një program të ri për rritjen e investimeve në Shqipëri. Programi Connect Albania do të angazhojë si Agjentë Zhvillimi anëtarët e Diasporës Shqiptare në të gjithë botën, me një fokus të veçantë, në fazën e tij të parë, në Diasporën Shqiptare që jeton në Itali, duke marrë parasysh […]

21 12, 2020

STARTUP OF THE WEEK, FOOD TECHNOLOGY: WASTELESS (ISRAEL)

2020-12-22T01:10:54+01:00December 21st, 2020|Categories: Startup News|

Wasteless developed an interesting solution that uses Artificial Intelligence to reduce food waste; their algorithm in fact calculates the optimal discount of fresh products as the expiration date gets closer. Full price for longer expiring products, or discounted for those expiring sooner? Thanks to Wasteless, that’s now a customers’ choice.

The value proposition
“Cutting down food waste […]

21 12, 2020

Fuqia e startup-eve, si po krijohen modelet e sipërmarrësve të suksesshëm në Shqipëri

2020-12-22T01:22:19+01:00December 21st, 2020|Categories: Regional Innovation, Startup News|

Përfitimi i granteve, nëpërmjet aplikimit me idetë dhe planet më të mira të biznesit për nxitjen e punësimit të të rinjve nga grupet e margjinalizuara të shoqërisë, mund të konsiderohet një projekt i domosdoshëm për Shqipërinë, për të përmirësuar jetën e shumë të rinjve dhe familjeve të tyre, ndërmarrë nga “Save the Children”.

Disa prej të […]

18 12, 2020

Can Private Equity or Venture Capital Work for You

2020-12-22T01:11:50+01:00December 18th, 2020|Categories: Funding|Tags: |

Here it is – the online-publication on Private Equity/Venture Capital Training preparedness for SMEs: “Can Private Equity or Venture Capital Work for You”, released by the World Bank. This guide is targeted at SME owners and managers of SMEs in the Western Balkans who are interested in developing their businesses and are considering whether venture […]

18 12, 2020

Official launch of the PowerUP program

2020-12-22T01:18:27+01:00December 18th, 2020|Categories: Regional Innovation|Tags: , |

On 12 November 2020 the World Bank, European Union, Western Balkans Enterprise Development and Innovation Facility, and Deloitte officially launched PowerUP program – Capacity Building for Early Stage Firms in the Western Balkans.

The program is designed for SMEs and start-ups and it aims to boost their business growth and strengthen resilience to the COVID-19 pandemic. […]

18 12, 2020

Western Balkans Agenda On Innovation, Research, Education, Culture, Youth and Sport

2020-12-22T01:15:48+01:00December 18th, 2020|Categories: Innovation Hub News, Regional Innovation|Tags: , , |

The Western Balkans Agenda on Innovation, Research, Education, Culture, Youth and Sport outlines a comprehensive, long-term strategy for cooperation with the Western Balkans. It will contribute to the economic development and regional cooperation in the Western Balkans alongside the overall EU support for a rapid restart of the region’s economy. The Commission has launched an […]

17 12, 2020

SCIENCE FOR POLICY IN THE WESTERN BALKANS

2020-12-22T01:12:18+01:00December 17th, 2020|Categories: Regional Innovation|Tags: , , |

The European Commission adopted a comprehensive Economic and Investment Plan for the Western Balkans, which aims to spur the long-term economic recovery of the region, support a green and digital transition, foster regional integration and convergence with the European Union.

EU High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice-President of the European Commission, Josep Borrell, said: […]

Go to Top